Lijfspreuk: Ein vur alle, alle vur ein.
Het jaar van:
– de benoeming van Dr. J.M. Gijsen tot bisschop van Roermond.
– het overlijden van Dorus (Tom Manders).
– Johan Cruijf uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar.
Uit een veilingkist stapt op 8 januari 1972 de achtste regent van de Meerpoel Z.D.H. Prins Noud I. Noud Bennenbroek, wonende op de Lieropsedijk en getrouwd met Prinses Nelly heeft 9 kinderen; Bart, Toos, Mien, Ad, Toon, Magdalien, Nellie, Noud en Ria. Prins Noud I is zaakvoerder van Tuinbouwvereniging Isidorus. Een van zijn grote hobbies is toneelspelen.
Op de invalswegen van Someren komen voor de eerste keer borden met de tekst Welkom in de Meerpoel te staan. Kapper Jan Wijnen, even weggeweest, treedt weer toe tot de wijze Raad van Elf. De beroemde en inmiddels beruchte Kannibalenmars wordt traditiegetrouw opgevoerd bij Tinus Pomp (Martin van Bree) op Vaarsel. Wout van de Voort, de gemeentebode, neemt afscheid en wordt op het gemeentehuis door Prins Noud I onderscheiden. Vorst Adriaan krijgt op de receptie, uit handen van de President van F.S.L. de heer Linden een zilveren meerminneke aangeboden, volgens de President een onderscheiding, die eens in de 100 jaar wordt toegekend.
In de rubriek Ditjesendetjes van de Carnavalskrant lezen we dat Jan en Frans Spetgens resp. andskampioen en derde bij de Wereldkampioenschappen wielrennen zijn geworden. Hans Raymakers en Louis van den Bosch gaan de redaktie vormen van de Carnavalskrant en Louis gaat tevens de P.R. voor de vereniging verzorgen. Het Carnavals-advocatenbureau van de Wal in de Sloot veroordeelt de nestor van de Raad van Elf, Jan van den Boomen tot het schenken van een ton bier, omdat Jan zich nogal negatief uitliet over de organisatie van de dropping die onlangs met de gehele vereniging plaatsvond.
Op de Zanikavonden worden de lachspieren losgemaakt door Frutje Frot (Matje van Hoof), Jan met de Pet (v.d. Einden), de Slappe (Toon v.d. Voort), Neliske (Wim v.d. Moosdijk), Driekske (Sentjes uit Nederweert), de Soldaat (Wiel Peerlings uit Soerendonk), en Michel v.d. Heijden die een lied zingt over Somerense mensen. Het publiek gaat zeer voldaan naar huis; buiten is het spiegelglad.
Kapelaan Rombauts en Harrie Swinkels schrijven de Carnavalsschlager De Summerse Durkes. De gehele vereniging feliciteert Carnavalsvereniging de Peelvruijters uit Heusden met haar 11-jarig bestaan. Er wordt een bezoek gebracht aan het Gehuwdenbal van Carnavalsvereniging het Ganzegat in Aarle-Rixtel. De gans, die daar aan onze vereniging wordt aangeboden, verhoogt natuurlijk de pret, en is eregaste in de bus op weg naar huis.
Op 3 mei brengt de vereniging dankzij Stef Velings een bezoek aan de Skolbrouwerij in Breda. Om de kas te spekken, voor de aanschaf van nieuwe steken voor de Raad van Elf, worden er in zaal Wijlaars twee Kienavonden gehouden. Op de Bejaardenmiddag in zaal Wijlaars, waar drie zanikkers optreden, behaalt Carel van den Bosch de eerste prijs. Het Haringeten vindt voor de eerste keer plaats bij Nel en Gerrit Wijnen, in de Residentie.