Een dag vol tradities en verrassingen

Dinsdag 17 september 2024 was het weer zover: Prinsjesdag, een jaarlijkse traditie die we met de hele Prinsengarde vieren. Dit jaar kende de dag echter een iets andere wending, omdat onze Kunning Jan v.d. Boomen helaas niet aanwezig kon zijn vanwege een opname in het ziekenhuis. Maar zoals een echte leider betaamt, bleef hij niet stilzitten. Via een telefonische verbinding kon hij uiteindelijk toch een belangrijke ceremonie leiden: de benoeming van de nieuwe Kunning.

De dag begon om 13:00 uur bij ex-Prins Ruud, waar we warm werden onthaald met een kop koffie en een heerlijk stuk vlaai, liefdevol bereid door Lieke – althans, dat zei ze zelf met een knipoog. 😉 Het weer was perfect en de sfeer zat er meteen goed in.

Rond half twee stond er een huifkar klaar, volgeladen met lekkernijen en drankjes, om ons mee te nemen op een rit door de prachtige omgeving van onze gemeente. Onderweg werden we verrast door Martin van den Einden, die ons met zijn accordeon trakteerde op een muzikale reis vol bekende liedjes van de liederentafel. Het was een waar feestje, met iedereen die vol enthousiasme meezong.

Na een vrolijke tocht, vol omwegen en gelach, kwamen we aan bij manege Het Keelven. Daar wachtte ons een volgende verrassing: een carnavalsquiz! Tussen de drankjes en heerlijke hapjes van de bruine fruitschaal door, testten we onze kennis over het rijke carnavalserfgoed van de Meerpoel. De quiz zorgde voor de nodige competitie, maar ook voor veel plezier.

Tegen 17:00 uur vervolgden we ons programma en trokken we naar het gemeentehuis, waar we – zoals de traditie voorschrijft – onze aanbevelingen aan de Burgemeester en Wethouders presenteerden. Deze werden zoals gewoonlijk enorm enthousiast ontvangen.

Daarna was het hoogtepunt van de dag: de telefonische verbinding met onze Kunning in het ziekenhuis. Met zijn gebruikelijke flair presenteerde hij ons de nieuwe Kunning: Joep Linden! Na een driewerf hoera voor Joep ging het feest vrolijk verder.

De avond werd afgesloten bij Centraal, waar we genoten van een gezellige carnavalsbingo. Het was de perfecte manier om deze onvergetelijke dag af te ronden.

Organisatie Prinsjesdag 2024, ontzettend bedankt voor deze prachtige dag vol verrassingen, plezier en saamhorigheid!

We kijken nu al uit naar volgend jaar.

Ex prins/voorzitter Prinsengarde Marcel Looijmans

Bekijk hier alle foto’s